Het Zonnecollectief

Samen betaalbaar energie besparen

Bij AE Duurzaam willen we dat VvE’s en corporaties eenvoudig en zonder extra kosten kunnen overstappen op eigen groene stroom. Daarom zijn we het Zonnecollectief gestart. Hierbij plaatsen we zonnepanelen én een nieuwe dakbedekking (met 3,5 Rc isolatie) op uw appartementencomplex. Vervolgens krijgt ieder appartement een eigen meter en betaalt de VvE een vast bedrag aan AE Duurzaam. Ook hoeft u zich de aankomende jaren geen zorgen meer te maken over het onderhoud. Het Zonnecollectief is namelijk inclusief 20 jaar garantie en onderhoud op de zonnepanelen en de dakbedekking.

AE Duurzaam rekentool
Met deze rekentool kunt u in 2 simpele stappen berekenen wat het voordeel voor uw VVE kan zijn.

Hoe werkt het?

Dit Zonnecollectief maakt het mogelijk zonnepanelen extra voordelig in te kopen. Tel daar de vervanging van uw dakbedekking met het extra isolerende Rhepanol bij op, en u heeft een flinke energiebesparing te pakken. Door de maandlasten van de bewoners gelijk te houden, verdient u de zonnepanelen en dakbedekking binnen 20 jaar terug. Na deze periode zijn de zonnepanelen in bezit van de VvE.

 

 

Van wie is het?

De VvE is eigenaar van het dak en de installatie (dit kan niet anders aangezien alles vast zit aan het pand), maar de individuele bewoners hebben elk een individueel, uniek gebruiksrecht op hun eigen deel van de installatie, oftewel een eigen zonnepaneel-installatie. In principe leveren de panelen meer dan genoeg energie voor iedereen. Elk appartement krijgt een eigen factuur voor de installatie die collectief door de VvE wordt betaald. Een appartementseigenaar betaalt dus nooit mee aan het individuele energieverbruik van de buren. Wel aan het verbruik voor de collectieve ruimten van het appartementencomplex.

Per ruimte zal het verbruik kunnen worden gemeten. Hiervoor wordt speciale apparatuur geïnstalleerd. Elk appartement krijgt toegang tot opwekking en verbruik van hun appartement. En - niet onbelangrijk - elk appartement afzonderlijk krijgt een hoger energielabel, ook aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Alles op een rij

Nog even op een rij. Wanneer u kiest voor de oplossing van AE Duurzaam levert u dat het volgende op:

  • Besparing op uw energierekening
  • Verbetering van het energielabel
  • Betere koeling in de zomer
  • Energie-index daalt (gemiddeld met 0,7 punten)
  • Woningwaarde stijg (gemiddeld met €7.500)
  • Duidelijke afspraken en een vast bedrag
  • 25 jaar prestatiegarantie op de zonnepanelen
  • 20 jaar compleet ontzorgd inclusief onderhoud
  • 20 jaar garantie op de dakbedekking