17 duurzame doelstelling VN

Wat is er bijzonder aan de 17 VN Doelstellingen en waarom doet AE Duurzaam hier iets mee?

De 17 vn doelstellingen zijn de belangrjkste aandachtspunten om naar een duurzame samenleving te gaan die ook voor de lange termijn houdbaar is. 

AE Duurzaam laat transparant zien wat voor invloed alle producten en diensten hebben op de doelstellingen en laat tevens zien wat het van plan is zodat er beter op deze 17 punten gescoord kan worden. Tevens vragen wij van al onze toeleveranciers en onderaannemers dat zij jaarlijks met ons kijken om minimaal 1 punt te verbeteren binnen hun eigen organisatie.

1: Geen Armoede

Ondanks dat velen denken dat dit alleen een derde wereld land probleem is waar wij niks aan kunnen doen is dat niet helemaal waar. Door goed te kijken waar producten van daan komen kan AE Duurzaam wel sturen en kiezen we bv bewust voor producenten uit Europa waar mogelijk. Tevens kijken wij met onze onderaannemers samen wat realistisch qua offerte prijzen. Wij gaan dus niet voor de goedkoopste zzp'er maar vinden dat iedere werknemer recht heeft op een normaal salaris.

2: Geen honger

Wij hebben in Nederland gelukkig geen echte honger en AE Duurzaam gaat ook geen eten uitdelen in arme landen. Wel kijken wij bij het maken van keuzes voor producten waar het vandaan komt. En dan kunnen soms verrassende feiten achter liggen die vaak ook met het eerste punt te maken hebben. Wij kiezen daarom bewust voor producenten waarvan bekend is dat ze een normaal salaris betalen zodat gezinnen normaal kunnen eten.

3: Goede gezondheid en Welzijn

Hier kunnen we actief als AE Duurzaam al veel meer mee doen. We kiezen bv voor Rhepanol als dakbedekking waarbij de werkomstandigheden voor de dakdekkers vele malen beter zijn dan bij het oude bitumen. Ook zorgen wij voor goede werkomstandigheden en wordt er veel prefab voorbereid wat het werk op de bouw veel fijner maakt. Daarnaast bieden wij werknemers de kans om te groeien. Dat kan zijn via opleidingen maar ook door uitwisselingen in de praktijk.