De dakbedekking

Zonnepanelen leveren een hoop energiebesparing op. Maar het kan nog efficiënter. Door naast de plaatsing van zonnepanelen de huidige dakbedekking te vervangen door de duurzame dakbedekking Rhepanol®, aangevuld met isolatie naar kundige normen, wordt uw energie nog efficiënter gebruikt. Het gevolg? Een nog lagere energierekening en een stap verder richting een duurzame woning.

Daarnaast gaat de Rhepanol® dakbedekking veel langer mee dan de klassieke materialen die gebruikt worden. Hierdoor kunt u nog langer van uw zonnepanelen genieten, want als het dak niet vervangen hoeft te worden, kunnen ook de zonnepanelen blijven liggen.

Dak2.jpg

Rhepanol®

De dakbedekking die we gebruiken heet Rhepanol®. Deze dakbedekking, die 80 jaar geleden werd ontwikkeld door een Duits technologiebedrijf, heeft zich in de loop van de tijd volop bewezen. Rhepanol® is ontwikkeld op basis van PIB (polyisobutyleen), een ijzersterke unieke kunststofvariant die veel wordt gebruikt vanwege zijn flexibiliteit, levensduur, weersbestendigheid en 'cost of ownership'.


Daarnaast heeft de Rhepanol® dakbedekking nog een groot voordeel; de dakbedekking is volledig recyclebaar en ook nog eens milieuvriendelijk. Bovendien is de dakbedekking lichter van kleur dan de traditionele zwarte dakbedekking, waardoor het een betere reflectiewaarde heeft, en daarmee koeler is op warme dagen.

Betrouwbaarheid

Rhepanol® wordt al meer dan 80 jaar toegepast op daken, er zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen vierkante meters daken bekleed met Rhepanol®. De oudste daken liggen inmiddels al meer dan 60 jaar. Rhepanol® is een outstanding kwalitatieve dakbedekking van 2,5 mm dikte, bestaande uit polyisobutyleen (pib), aan de onderzijde bekleed met een synthetisch onrotbaar vilt. Rhepanol® is een uiterst stabiel plastomeer membraan dat perfect weerstand biedt aan alle invloeden van de natuur. Het is volledig UV-bestendig en weerstaat themperaturen van -40° C tot +150° C. Rhepanol® wordt verwerkt met föhn-techniek; hierdoor ontstaat een homogene lasverbinding. Door het grote "lasvenster" waarin kan worden gewerkt, is verbranding van de folie uitgesloten en een goede, homogene lasverbinding een zekerheid. Rhepanol® hfk mag uitsluitend door erkende Rhepanol® hfk-ambassadors worden aangebracht. Applicateurs krijgen een opleiding in Duitsland bij FDT en worden gecertificeerd. Door de outstanding productkwaliteit in combinatie met een gecertificeerde Rhepanol® hfk-ambassador wordt op de dakbedekking standaard een 10 jarige verzekerde productiegarantie afgegeven en indien voldaan wordt aan diverse criteria kan dit opgehoogd worden naar tot wel zelfs 20 jaar.

Certificeringen

check_green.svg

Rhepanol® behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze en is voorzien van een Dubo-Keur. FDT (FlachdachTechnologie) heeft voor Rhepanol®, van lnstitut Bauen und Umwelt e.v. (IBU, Duits instituut voor bouwwezen en leefmilieu) de EPD (Environmental Product Declaration, milieu productverklaring) ontvangen. Ook beschikt Rhepanol® over een schoonwaterverklaring. Tevens is Rhepanol® gecertificeerd door BBA, BUtgd, en SGS Intron.

Middels trainingen, die FDT verzorgt, worden Rhepanol® dakdekkers opgeleid tot ambassadeur en gecertificeerd. Rhepanol® is met een bewezen levensduur van minimaal 50 jaar koploper als het gaat om waterdichtheid, mileuvriendelijkheid en kosten bewust bouwen.

white-male-1834133_640.jpg

Onderhoud

Uit onderzoek oude daken met Rhepanol® blijkt dat de dakbedekking nagenoeg niet verouderd. Groot onderhoud met Rhepanol® is hierdoor niet nodig, ook algemeen onderhoud kan worden beperkt tot het schoonmaken van de afvoeren.